Anja Groot wereldkampioen en Nederlandse damesploeg wint zilver op WK Zoetwatervissen

0 1215
24 aug

Het kanaal Charleroi-Brussel kleurde het afgelopen weekend Oranje tijdens het WK Dames Zoet. Vlakbij het Belgische Ronquières pakte de Nederlandse damesploeg knap het zilver en werd Anja Groot individueel wereldkampioen.

Een zilveren weekend met een gouden randje. Zo gaan zaterdag 22 en zondag 23 augustus de hengelsportboeken in. “Dat we in een sterk deelnemersveld als team op de tweede plaats eindigen en ook nog individueel goud pakken, is geweldig en echt uniek”, zegt bondscoach Jan van Schendel. “Zeker als je ziet wat voor technische en moeilijke visserij het was op het kanaal Charleroi-Brussel.”

Voornvisserij 

Er zat relatief weinig grote vis op het WK-parcours, zodat het een typische voornvisserij met de vaste hengel werd. “Kleine haakjes maat 20 en 22, dobbertjes van 0,5 gram en dun topelastiek waren de ingrediënten om vis te vangen”, vervolgt Van Schendel. Dat deden de Nederlandse dames buitengewoon goed en leverde hen een vierde plek in het tussenklassement op na de eerste wedstrijd. “Vooraf had ik amper rekening gehouden met een podiumplaats, maar de hele ploeg heeft boven verwachting gepresteerd.”

Inhaalrace

Tijdens de tweede wedstrijd op zondag werd er over de hele linie minder vis gevangen, maar slaagden Ingeborg Audenaerd, Anja Groot, Kaylee Goedhardt, Natasja Pichot du Plessis en Floor Verhoeven er toch in om in te lopen op toplanden als België en Polen. “Alleen de Fransen bleven buiten ons bereik, maar die zijn erg bedreven in de secure voornvisserij en waren met afstand de beste ploeg op dit WK”, zegt Van Schendel. “Het hele team verdient een pluim, want ze hebben super gepresteerd!”

Gouden Plak 

De prestatie van Anja Groot sprong daar bovenuit. Zij viste de wedstrijd van haar leven en pakte individueel het goud. “Nadat ik in de eerste wedstrijd mijn vak had gewonnen, stond ik er natuurlijk goed voor. Maar op het eind van de tweede wedstrijd had ik niet het idee kans te maken om de Belgische in mijn vak te verslaan. Toen dat wel het geval bleek te zijn, kon ik het bijna niet geloven. Dit is echt een droom die uitkomt, al moet het eerlijk gezegd nog wel een beetje bij me landen.”


Anja Groot in actie tijdens het WK Zoetwatervissen in België.
Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.