Leerlingen van openbare 'Basisschool Aan de Roer’ vangen meer dan 500 vissen tijdens vislessen

0 3533
21 okt

Op vrijdag 25 september, 2,9 en 16 oktober 2015 verzorgden onze vismeesters en hengelsportvereniging De Rietvoorn uit Ool-Herten een reeks vislessen voor de groepen 6/7, 7 en 8 van de openbare 'Basisschool Aan de Roer’ in Roermond. Zo konden de kinderen kennismaken met de sportvisserij als hobby en de hengelsportvereniging als leuke club om lid van te worden.

Vanaf 08:30 uur wisten de vismeesters Har en Theo de leerlingen te boeien met hun verhalen over vissen, vissoorten, de habitat (huis) van de vis en hoe de gevangen vis met respect (natte handen!) te behandelen. Ook werd uitvoerig geoefend met het voorzichtig verwijderen van een haakje.

Na een korte wandeling naar de Hambeek was het tijd voor de praktijk: zelf vissen! Bij aankomst werden de leerlingen opgewacht door ervaren vissers van de hengelsportvereniging de Rietvoorn uit Ool-Herten die inmiddels de benodigde hengels hadden opgetuigd en voor maden en lokaas hadden gezorgd. Het feest kon beginnen! Met groepjes van 3 of 4 leerlingen gingen de kinderen samen met de viscoach naar de visplaatsen. Als eerste werd er gepeild hoe diep het was en werd de dobber op de juiste diepte afgesteld. Er werd een voerplekje gemaakt en de dobber werd ingelegd. Het was veelal direct raak. Het weer was, gezien het late tijdstip in het jaar, nog bijzonder goed. Af en toe scheen de zon zelfs even tussen de wolken door. De laatste vrijdag was het wel erg koud. Enkele leerlingen hadden daarom handschoenen aangedaan, wat het iets moeilijker maakte om te vissen. Na een paar minuten werd de eerste vis al gevangen en al snel volgden er meer. Er werden vooral zwartbekgrondels gevangen maar ook een enkele baars, blankvoorn en jonge roofblei. Helaas was er één leerling die geen visje wist te vangen. Maar er waren ook kinderen bij die de techniek al goed onder de knie hadden al snel een stuk of 15 visjes bij elkaar vingen.

Rond 12:00 uur was het alweer tijd om te stoppen, terwijl eigenlijk niemand daar zin in had. In totaal zijn er gedurende de vier ochtenden meer dan 500 vissen gevangen! Met een prachtige ervaring rijker en een tasje gevuld met folders over vissen, een mooie hakensteker en een tuigje, geschonken door Sportvisserij Nederland, keerden alle leerlingen voldaan terug naar school. Ook de leerkrachten Danielle, Diana, Marc en Matty waren erg enthousiast.
Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.